OSRAMOĆEN PREMIJER NOVOG ZELANDA: Vukao konobaricu za kosu, pa se izvinjavao
Foto: Printscreen Yt

Mama ga nije naučila

OSRAMOĆEN PREMIJER NOVOG ZELANDA: Vukao konobaricu za kosu, pa se izvinjavao

Planeta -
Sirota konobarica ne voli da je cimaju za rep i to mu je i kazala, ali Džon Ki se pravio da je ne čuje

VELINGTON - Premijer Novog Zelanda Džon Ki izvinio se konobarici u kafiću u Oklandu zato što ju je više puta povukao za kosu, piše britanski Bi-Bi-Si.

Incident je izazvao kritike opozicije, kao i javnosti. Neimenovana konobarica je napisala na "Dejli blogu" da ju je premijer prvi put počupao za vreme izborne kampanje u novembru prosle godine, kada je Nacionalna partija premijera Kija ponovo izabrana. Počela je da ga izbegava kad god bi došao u kafe i prvo je rekla njegovim telohraniteljima da joj ne prija kada je neko čupa za kosu, a u martu je konačno i njemu lično kazala da premijeru da prestane s tim, ali on je nastavio po starom.

Premijer se kasnije izvinio konobarici i poklonio joj je dve boce vina.

"Premijer nije imao zlu nameru, niti je želeo da učini da se konobarica oseća nelagodno i zbog toga joj se izvinjava", navedeno je u saopštenju kancelarije premijera Kija. Ki je rekao novinarima da se uvek odnosio "toplo i prijateljski" prema posluzi u tom kafeu, gde se cešto šalio sa konobarima.

Jedna od vođa novozelandske Stranke zelenih Metiria Turei je rekla da premijerovi postupci ukazuju na problem maltretiranja na radnom mestu.

"Kao političari naš posao je da učinimo da se ljudi osećaju bezbedno na poslu, a ne da ih maltretiramo... Treba da očekujemo više standarde ponašanja od našeg premijera, a ne da čupanje za kosu", rekla je ona za novozelandski Herald.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track