Prikaži najnovije vesti
Sirija, pobunjenici, Foto: Reuters
Provokacija

OSUDILI ALEP NA JOŠ RAZARANJA: Sirijski pobunjenici odbijaju da se povuku

Planeta 3

Sirijski pobunjenici saopštili su danas da odbacuju bilo kakvo povlačenje iz Alepa nakon što je Rusija najavila prekid vazdušnih napada kako bi se pobunjenicima omogućilo da izađu iz grada i kako bi se umereni borci odvojili od ekstremista, javlja Rojters.

"Frakcije u potpunosti odbacuju bilo kakav izlazak - to bi značilo predaju", rekao je Zakarija Malahifdži, politički zvaničnik grupe Fastakim sa sedištem u Alepu.

Istovremeno, i Al-Faruk Abu Bakr, komandant moćne islamističke grupe Ahrar al-Šam u Alepu, rekao je da će pobunjenici nastaviti da se bore i da "u Alepu nema terorista".

SERGEJ ŠOJGU: Ruske i sirijske snage prestale s vazdušnim napadima na Alep

Ranije danas, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su ruske i sirijske vazdušne snage na 48 sati prekinule napade na Alep u 10.00 sati po lokalnom vremenu, uoči "humanitarne pauze" najavljene za 20. oktobar. Rusija očekuje da se pobunjenici povuku za to vreme, a Šojgu je za državni TV kanal "Rosija 24" dodao da se sutra u Ženevi sastaju vojni stručnjaci kako bi započeli rad na razdvajanju liste terorista od sirijske opozicije.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir