OTIŠLA KOD GINEKOLOGA PA JOJ SLIKALI MEĐUNOŽJE: Medicinska sestra delila fotku kolegama
Foto: Profimedia

Strašno saznanje

OTIŠLA KOD GINEKOLOGA PA JOJ SLIKALI MEĐUNOŽJE: Medicinska sestra delila fotku kolegama

Planeta -
Žena koja je otišla na ginekološki hirurški zahvat kako bi se saznalo boluje li od raka bila je šokirana kada je otkrila da je medicinska sestra fotografisala njene genitalije kako bi podelila sliku s kolegama.

Brejna (nije pravo ime) je lekar iz privatne bolnice u Sidneju rekao da nema nikakvih znakova bolesti, ali činjenica da je sestra snimala eksplicitne fotografije dok je ležala pod anestezijom pomutila joj je tu srećnu vest.

“Osećala sam se kao da mi je svet eksplodirao. Osećala sam se kao da sam u velikoj opasnosti da će mi ta fotografija uništiti život, karijeru, i da će mi sin saznati”, rekla je Brejna, učiteljica koja je u međuvremenu napustila svoj privremeni posao zbog stresa i straha da će naleteti na sestru koja živi u istom kvartu.

Sestra koja ju je neovlašćeno fotografisala sada radi u drugoj bolnici, bez ikakvih restrikcija, a protiv nje nije pokrenuta nikakva disciplinska kazna.

Iako nema objašnjenja zašto je ta fotografija snimljena, Brejna veruje da je to zbog njene telesne težine.“Ja sam oveća žena. Meni je očigledno da me je slikala kako bi ismejavala debele ljude”, kaže Brejna, koja je dodatno šokirana činjenicom da se sestri neće dogoditi ništa zbog rupe u zakonu Novog Južnog Velsa.

Naime, za razliku od drugih australijskih saveznih država, Novi Južni Vels priznaje kao prekršaj samo ako osoba nabavi snimke nečijih intimnih delova “u svrhu ličnog dobijanja ili omogućavanja drugim osobama da seksualno uživaju ili se zadovoljavaju.

Drugim rečima, ako se to čini iz razloga ismejavanja, onda se ne radi o kaznenom delu. Zabrinuta da se i drugi pacijenti ne nađu u sličnoj situaciji, Brejna je odlučila da izađe u javnost sa svojom pričom, nadajući se da će to pomoći izmjeni zakona.

(Daily Mail/Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track