OTKAZ PO KRATKOM: Turski novinar otpušten zbog tvita protiv Erdogana
Foto: Ps

Udar na slobodu medija

OTKAZ PO KRATKOM: Turski novinar otpušten zbog tvita protiv Erdogana

Planeta -
Novinar Kadri Gursel je na Tviteru napisao da je sramotno što svetski lideri upućuju saučešće za masakr u Surucu "glavnom uzroku za terorizam Islamske države"

ANKARA - Turski novinar Kadri Gursel dobio je danas otkaz jer je porukom na svom Tviter nalogu aludirao da je predsednik te zemlje Radžep Tajip Erdogan odgovoran za bombaški napad u Surucu, u kojem su ubijene 32 osobe, a povređeno oko 100.

Gursel je juče na toj društvenoj mreži napisao da je "sramotno" što svetski lideri upućuju saučešće "glavnom uzroku za terorizam Islamske države", prenosi AP.

Turske vlasti su za bombaški napad u Surucu optužile Islamsku državu, koja se bori protiv kurdskih snaga na drugoj strani granice sa Sirijom.

Ta eksplozija u gradiću naseljenom pretežno Kurdima podstakla je spekulacije o bliskim vezama turske vlade i džihadista, pisao je juče turski list Zaman. Osim toga, neki mediji, pozivajući se na svedočenje jedne medicinske sestre, naveli su da Erdoganova ćerka vodi "tajnu" bolnicu na jugu za ranjene teroriste ISIL, koji se bore protiv vlade sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

U međuvremenu, premijer Ahmet Davutoglu je odbacio optužbe da je vlada u prošlosti prećutno podržavala dzihadiste i nehotice doprinela bombaškom napadu u Surucu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track