OTKRIVEN MOZAK NAPADA U ISTANBULU? Policija traga za šefom Islamske države u Turskoj!
Foto: Reuters

Abu Bakr se nalazi na crvenoj poternici

OTKRIVEN MOZAK NAPADA U ISTANBULU? Policija traga za šefom Islamske države u Turskoj!

Planeta -

Turska policija sumnja da je "mozak napada" na aerodrom Ataturk u Istanbulu Ilhami Bali, alijas Abu Bekr, koji važi za šefa ID u Turskoj.

Bekr je na crvenoj poternici turskih vlasti, a vlada te zemlje je ranije ove godine raspisala nagradu za od 1,4 miliona dolara za bilo kakvu informaciju o njegovim planovima ili lokaciji na kojoj se nalazi, piše nemački Bild.

U sinoćnjem terorističkom napadu na istanbulskom aerodromu Ataturk poginula je najmanje 41 osoba, a nešto manje od 250 ih je povređeno.

Svetski zvaničnici su žestoko osudili ovaj napad uz poruku da je vreme da se svet udruži u borbi protiv terorizma. Na video snimku se vidi kako bombaš samoubica aktivira eksploziv među grupom ljudi. Nakon što je odjeknula eksplozija nastaje velika panika i ljudi jure prema izlazima.

Trojica bombaše samoubica su najpre vatrenim oružjem pucali u putnike, a potom aktivirali eksplozivne pojase. Teroristički napad se dogodio na terminalu za međunarodne dolaske.

"Pucao je na svakoga ko je bio ispred njega. Bio je sav u crnom. Lice mu nije bilo maskirano. Bio sam na 50 metara od njega“, kaže 77-godišnji Južnoafrikanac Pol Ros.

Teroristički napad na najvećem aerodromu u Turskoj glavna je vest u svetu, ali i tema na društvenim mrežama gde se najviše šeruje jedna potresna fotografija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track