OTVORILA SE BRITANSKA PANDORINA KUTIJA: Sestre princa Filipa bile udate za naciste!

Naci-kraljevići

OTVORILA SE BRITANSKA PANDORINA KUTIJA: Sestre princa Filipa bile udate za naciste!

Planeta -
Porodica muža kraljice Elizabete Druge bila bliska Trećem rajhu, a on je 1937. čak bio u Berlinu, gde su mu nacistički salutirali

LONDON - Samo dva dana nakon što je tabloid San objavio 80 godina skrivan snimak na kojem kraljica Elizabeta Druga kao sedmogodišnjakinja koristi nacistički pozdrav, Kanal 4 emitovao je dokumentarac sa još dokaza o vezama članova kraljevske porodice s Trećim rajhom.Film otkriva da su tri sestre princa Filipa (94), vojvode od Edinburga i muža kraljice Elizabete II, bile udate za vodeće ljude nacističkog režima.Žestoke reakcijeZbog toga je princ kao šesnaestogodišnjak bio u Berlinu 1937. kako bi prisustvovao sahrani jedne od svojih sestara, a tom prilikom masa Nemaca nacistički ga je pozdravljala.Pojedini britanski mediji juče su žestoko reagovali povodom objavljivanja podataka kompromitujućih za britansku krunu, navodeći da je princ Filip bio lojalan vojnik britanske vojske, koja se borila protiv nacista.Sa Hitlerom i GeringomU dokumentarcu se navodi da se starija sestra princa od Edinburga, Sofi, udala 1930. za nacističkog oficira, princa Kristofa od Hesea. Tako se samo nekoliko godina pre početka Drugog svetskog rata upoznala i sa nacističkim vođom Adolfom Hitlerom i njegovim vernim sledbenikom, ozloglašenim Hermanom Geringom. Čak je bila na njegovom venčanju, čemu svedoči fotogradfija sa ceremonije."Adolf je jedan veoma skroman i dobro vaspitan čovek. Kad smo prvi put razgovarali, dopali su mi se njegovi pogledi na svet. Shvatala sam o čemu govori i njegova ideja da promeni situaciju u Evropi bila je odlično zamišljena", govorila je Sofi 1935.

Kruna tuži SanZA SNIMAK DALI STOTINE HILJADABritanska kruna podigla je tužbu protiv uredništva tabloida San jer je objavio fotografije Elizabete Druge na kojima nacistički salutira. Takođe, pokrenula je istragu o tome ko je tom listu mogao da da dobro skrivani video-zapis, za koji je plaćeno nekoliko stotina hiljada dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track