OVA KNJIGA ĆE UZDRMATI AMERIKU: Kako su strane vlade doprinele bogatstvu Hilari i Bila Klintona!

neispričana priča

OVA KNJIGA ĆE UZDRMATI AMERIKU: Kako su strane vlade doprinele bogatstvu Hilari i Bila Klintona!

Planeta -
Nakon osnivanja fondacije Klintonovi su "otežali" nekoliko desetina miliona dolara. Braneći Hilari Klinton, šefovi njene kampanje već istakli da Švajcer u knjizi izvrće već poznate činjenice u sulude teorije zavjere

Hilari Klinton nedavno je najavila kandidaturu za demokratskog kandidata za predsedničke izbore naredne godine, a čini se da će veliki udarac njenim naporima zadati nova knjiga Pitera Švajcera koja bi se u javnosti trebala da pojavi 5. maja.

Knjiga bi trebalo da bude puštena u prodaju 5. maja, a mogla bi da izazove skandal već u samom početku predsedničke kampanje.

Navodno, Švajcer će u knjigi povezati fondaciju „Bill, Hillary & Chelsea“ sa stranim donatorima i „posebnim uslugama“ koje je Hilari činila dok je radila u Stejt Dipartmentu

Knjiga od 186 stranica sadrži i primer poput Ugovora o slobodnoj trgovini u Kolumbiji koji je išao u korist jednog od najvećih donatora fondacije Klintonovih. Nakon što je taj Ugovor potpisan, donator je zaradio veliki novac ulažući u Kolumbiju i u razvojne projekte nakon zemljotresa na Haitiju 2010. godine.

Takođe Švajcer piše da je fondacija primila donaciju od 500.000 dolara iz Alžira u vreme kada je ta zemlja bila na meti zbog kršenja ljudskih prava. Tajms piše da Švajcer otkriva detalje kontinuirane korupcije u Vašingtonu koja je vodila i do ostavki kongresmena i Novog zakona o etici, a jedan od donatora bila je i Saudijska Arabija.

Navodno, nakon osnivanja fondacije Klintonovi su "otežali" nekoliko desetina miliona dolara. Braneći Hilari Klinton, šefovi njene kampanje već istakli da Švajcer u knjizi izvrće već poznate činjenice u sulude teorije zavjere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja