OVALNI KABINET POSTAO ZLATAN: Tramp promenio izgled Bele kuće za NEKOLIKO SATI!
Foto: Tanjug

Promena od poda do plafona

OVALNI KABINET POSTAO ZLATAN: Tramp promenio izgled Bele kuće za NEKOLIKO SATI!

Planeta -

Svega nekoliko sati trebalo je novom predsedniku Donaldu Trampu da izmeni Ovalni kabinet koji je sada sav zlatne boje.

Promena je od poda do plafona što su novinari utvrdili kada su ih doveli u Ovalni kabinet u Beloj kući u petak uveče po prvi put od kada je Tramp predsednik, da bi videli kako potpisuje uredbe i druga dokumenta u svojim prvim satima na dužnosti.

Nestao je veliki kružni tepih iz doba Baraka Obame, s citatima izjava nekadašnjih predsednika. Zamenjen je tepihom zlatne boje, sličan onome koji je imao Džordž Buš. Bordo zavese su takođe zamenjene, te su nove zlatne boje.

Deo nameštaja izgleda drugačije, iako je Tramp zadržao pisaći sto koji predsednici koriste decenijama. Tramp je u Ovalni kabinet vratio malo poprsje Vinstona Čerčila, koje je Obami bilo dugo trn u oku.

Obama je bio kritikovan zbog uklanjanja skulpturice s likom nekadašnjeg britanskog premijera. Britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson je ranije rekao da je Obama bistu vratio Ambasadi Velike Britanije, ali je Obama kazao da je sklonio Čerčila iz Ovalnog kabineta, da bi bilo mesta za bistu Martina Lutera Kinga, i da je britanskog premijera premestio u hodnik ispred svoje privatne kancelarije u Beloj kući, gde ga svi mogu videti.

FOTO: Tanjug
FOTO: Tanjug

Predsednik SAD ima sva prava da kako želi ukrasi svoju kancelariju i Belu kuću u celini. Kongres (skupština) SAD obično odobrava sredstva za zamenu nameštaja, za šta predsednik može da koristi i svoj novac, ako želi.

Većina predsednika koristi tepihe i nameštaj koji su već u skladištu Bele kuće, a slike mnogi od njih pozajmljuju od muzeja ili galerija.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Trenutak koji je promenio SVE: Ovako su se upoznali Melanija i Donald Tramp

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track