OVO NIJE IRAK ILI AVGANISTAN: Snimljeno usred Amerike, na ulicama Baltimora
Foto: Printscreen Twitter

Pravo ratište

OVO NIJE IRAK ILI AVGANISTAN: Snimljeno usred Amerike, na ulicama Baltimora

Planeta -
U tom gradu danima traju protesti crnačkog stanovništva zbog policijske brutalnosti i smrti Fredija Greja (25), koji je preminuo u policijskom pritvoru od povreda kičme

BALTIMORE - Ulice Baltimora, poprišta višednevnih rasnih protesta, sve više liče na ratiđte, a društvenim mrežama proširila se fotograija koja pokazuje sumornu realnost tog američkog grada.

Autorka fotografije, Amerikanka Amanda Mur, uslikala je u petak devojčicu koja se igra pored vojnika, jednog od 2.000 pripadnika Nacionalne garde koji su razmešteni da čuvaju red u Baltimoru, i podelila sliku uz haštag #BaltimoreUprising. Jedni misle da je slika "slatka", drugi da je "potresna", a sama autorka je za Baltimor san rekla da je "srceparajuća".

"Kad sam ih fotografisala, pomislila sam da je to stvarno tužno jer nisam mogla da zamislim da treba da objasnim deci zašto su nam ulice ovakve", kaže Murova. "Pokazuje pravu tragediju onog što nam se događa i načina na koji to utiče na ljude u ovom gradu."

Inače, u Baltimoru danima traju protesti i sukobi s policijom većinskog crnačkog stanovništva zbog policijske brutalnosti, konkretno zbog smrti 25-godišnjeg crnca Fredija Greja, koji je preminuo u policijskom pritvoru od povreda kičme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track