OVOME SE RUSIJA SMEJE: Novinari Top gira fotografisali mercedes, a snimili nuklearnu podmornicu!
Foto: Top Gear

Hit!

OVOME SE RUSIJA SMEJE: Novinari Top gira fotografisali mercedes, a snimili nuklearnu podmornicu!

Planeta -
Nisu ni primetili da u pozadini kroz talase prolazi "lošarik", poslednja reč tehnike kad su u pitanju male nuklearne podmornice

MOSKVA - Zaneti fotografisanjem novog "mercedesa", novinari ruskog izdanja poznatog automobilskog časopisa "Top gir" nehotice su snimili strogo čuvanu tajnu ruske vojske, nuklearnu podmornicu "lošarik".

Tema tog broja bio je "mercedes-bend GL 450", koji su instruktori provozali čak do Arhangelska, gde je, na obali Belog mora, organizovano fotografisanje tog modela.

Dok su snimali "mercedes" nisu primetili da im je u kadar nečujno ušla grdosija koja je duž obale bezglasno sekla talase i nestala u njima. Niko nije ni zapazio da u pozadini prolazi ni manje ni više nego nuklearna podmornica 1. ranga AS projekta 10831, u Rusiji poznata kao "lošarik".

E, "lošarik" je ni manje ni više nego poslednja reči tehnike kad je reč o mini nuklearnim podmornicama. Ona je deo 29. brigade podmornica Severne flote, sa bazom u Gadžijevu.

Ova fotografija iz "Top gira" verovatno je jedna od najjasnijih i najkvalitetnijih fotografija te podmornice u prirodnim uslovima.

AS-12 ne nosi oružje, a kažu da može da zaroni do 6.000 metara dubine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track