PADA TENZIJA U KUMANOVU: Mirno, ali duge cevi i dalje na ulicama
Foto: Reuters

Život se od jutros vraća u normalu

PADA TENZIJA U KUMANOVU: Mirno, ali duge cevi i dalje na ulicama

Planeta -
Posle dvodnevne blokade, Divlje naselje je otvoreno, ali škole danas neće raditi. U većem delu nema ni struje

KUMANOVO - U kumanovskom Divljem naselju (Diva naselba), u kome je tokom vikenda bilo oružanih sukoba makedonskih snaga bezbednosti i terorista, život se jutros vraća u normalu. Međutim, u većem delu tog naselja još nema struje.

Divlje naselje, koje je tokom protekla dva dana bilo blokirano i iz koga su brojne porodice evakuisane, od jutros je otvoreno i život se u njemu odvija sasvim normalno, u onom delu gde nije bilo oružanih sukoba. Škole, međutim, danas neće raditi.

Na obodima naselja i dalje se nalazi nekoliko policijskih punktova, ali u mnogo manjoj meri nego što je to bilo juče. Kumanovo su napustili pripadnici specijalnih jedinica, a gradu su i dalje prisutni pripadnici policije sa pancirima i naoružani dugim cevima.Odlaže se manifestacija Dani makedonske kulture u BeograduZbog aktuelne situacije i Dana žalosti u Makedoniji odlaže se konferencija za novinare i otvaranje manifestacije "Dani makedonske kulture" u Konaku kneginje Ljubice.Konferencija za novinare u konaku Kneginje Ljubice povodom najave programa manifestacije Dani makedonske kulture u Beogradu "Dodir Makedonije" bila je najavljena za danas u podne.Muzej grada Beograda i makedonska nacionalna manjina u Srbiji saosećaju sa građanima Makedonije i osuđuju sukobe bilo koje vrste a o naknadnom terminu održavanja manifestacije obavestiće javnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track