PALI NA GRANICI: Libanski vojnici uhvatili jednu od žena i sina vođe ISIL Al Bagdadija
Foto: AP

Steže se obruč

PALI NA GRANICI: Libanski vojnici uhvatili jednu od žena i sina vođe ISIL Al Bagdadija

Planeta -
Oni su uhvaćeni u saradnji sa aparatima stranih obaveštajnih službi i odvedeni su Ministarstvo odbrane Libana u Bejrutu na ispitivanje

BEJRUT - Libanska vojska uhvatila je ženu i sina Abu Bakra al Bagdadija, vođe zloglasne terorističke organizacije Islamska država u Iraku i Livanu (ISIL).

Oni su uhvaćeni u saradnji sa "aparatima stranih obaveštajnih službi" i odvedeni su Ministarstvo odbrane Libana u Bejrutu na ispitivanje, javljaju lokalni mediji, prenosi Raša tudej.

Reč je o jednoj od Al Bagdadijevih supruga, piše list Safir, ali ne navodi koje je ona nacionalnosti i kako se zove. Još se ne zna da li je to Sadža al Dulaimi, koja je identifikovana u julu. Objavljeno je samo da su žena i njen sin uhapšeni dok su prelazili granicu u Siriji. Zvaničnici kažu da je imala lažne isprave.

Početkom novembra pričalo se da je Al Bagdadi teško ranjen, pa čak i poginuo, u napadu na konvoj u kojem su bili komandanti ISIL u Siriji. Nekoliko dana kasnije, 13. novembra, on se oglasio i zapretio "eksplozijama vulkana džihada" po celom svetu.

Pripadnici ISIL sprovode teror nad svim manjinama koje im se ispreče na putu, a UN su saopštile da je to pravi genocid.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track