ZEČICA BRANI KITOVE: Pamela posetila Rusiju da govori o klimatskim promenama

Putina nije bilo

ZEČICA BRANI KITOVE: Pamela posetila Rusiju da govori o klimatskim promenama

Planeta -
Rusija ima mnogo jakih lidera koji mogu da učine nešto povodom zaštite naše okoline, smatra bivša Plejbojeva zečica koja je prisustvovala Forumu u Vladivostoku

VLADIVOSTOK - Holivudska zvezda Pamela Anderson stigla je u Rusiju da podeli i svoja razmišljanja o klimatskim promenama, kitovima i ugroženim vrstama na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku. Dočekao ju je ruski ministar za zaštitu životne sredine Sergej Donskoj.

Kaže da je u početku imala problema da pronađe Vladivostok, pa je htela da dođe u Moskvu, ali onda su joj rekli: Ne, to je na drugoj strani. Nisam imala pojma gde je, ali to je divan grad i okean je predivan, rekla je Pamela.

Diskutovalo se o neophodnosti očuvanja divljih životinja sa Arktika i o mnogim drugim stvarima koje se tiču prirode.

"Oduševili su me svi ljudi koje sam upoznala, svi su veoma zabrinuti za okolinu", kaže nekadašnja zvezda čuvara plaže.

Prisustvovala je i dobrotvornoj aukciji koja je organizovana u cilju zaštite ugroženih vrsta. Tom prilikom njena crvena bova iz pomenute serije prodata je za 3 miliona rublji (oko 45.000 dolara).

"U Rusiji se nalaze mnogi moćni lideri koji bi mogli da promene nešto. Klimatske promene su veliko i hitno pitanje i ja želim da pričam sa ljudima koji su dovoljni hrabri da naprave te promene. Želim da uradim nešto značajno, zajedno sa Rusijom", istakla je Pamela.

Ona je inače pozvana u Rusiju pošto je napisala pismo Putinu tražeći njegovu podršku ne bi li se zaustavili lovci na kitove. Tražila je i da se sa njim sastane na ručku ili večeri.

Istočni ekonomski forum pokrenut je ovog maja kako bi se privukla ulaganja, a uključuje oko 400 ruskih kompanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track