PANIKA NA VOL STRITU: Kako je Tramp ispraznio džepove milijarderima
Foto: Reuters

Panika

PANIKA NA VOL STRITU: Kako je Tramp ispraznio džepove milijarderima

Planeta -

Prema ocenama američke agencije „Blumberg“, ukupno bogatstvo najvećih milijardera iznosi oko 4.9 biliona dolara.

Pet stotina najbogatijih ljudi na svetu izgubilo je oko 35 milijardi dolara nakon pada vrednosti akcija na berzama u SAD i drugim zemljama 17. maja zbog skandala u vezi sa administracijom američkog predsednika Donalda Trampa, javlja „Blumberg“.

I dok na sve strane pljušte optužbe o saradnji Donalda Trampa sa Rusijom, isto tako padaju i akcije, ali ako je jedna stvar sigurna. to je da je jedina neupitna saradnja Rusa i Trampove administracije, složna ocena kako Vašington Post i slični mediji iznose krajnje apsurdne i paranoične tvrdnje, te da ta kampanja "lažnih vesti" neumorno traje već nekoliko nedelja.

Njujorška berza (Foto: Profimedia)
Njujorška berza (Foto: Profimedia)

Ipak, ta paranoja, dovela je do potencijalnog sunovrata berze. Najbogatiji čovek na planeti Bil Gejts izgubio je milijardu dolara, jer su akcije kompanije „Majkrosoft“ pojeftinile za 2 odsto. U ovom trenutku njegova imovina se procenjuje na oko 86,8 milijardi dolara.

Jedan od osnivača kompanije „Fejsbuk“ Mark Cukerberg izgubio je 2 milijarde dolara. Bogatstvo milijardera sada iznosi 62,3 milijarde dolara, dok su akcije „Fejsbuka“ pale za 3,3 odsto.

Džefri Bezos, koji se nalazi na čelu kompanije „Amazon“, osiromašio je za 1,7 milijardi dolara i sada ukupna vrednost njegove imovine iznosi 81,9 milijardi dolara.

(Sputnjik Srbija/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track