PLJUŠTE OPTUŽBE! Le Pen: Makron je SLAB! Protivkandidat odgovara: Ona promoviše MRŽNJU i izolaciju!
Foto: Reuter 24.04.2017.

Zahuhtva se kampanja

PLJUŠTE OPTUŽBE! Le Pen: Makron je SLAB! Protivkandidat odgovara: Ona promoviše MRŽNJU i izolaciju!

Planeta -

Nezavisni centristički kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron izjavio je da pobedu u drugom krugu izbora ne uzima "zdravo za gotovo" i da će se boriti da porazi kandidatkinju krajnje desnice Marin Le Pen koja, međutim, samouvereno poručuje da "može da pobedi i da će pobediti".

Centristički kandidat na predsedničkim izborima u Francuskoj koji je dobio najviše glasova u prvom krugu tih izbora, Emanuel Makron, optužio je svoju protivnicu, ultradesničarku Marin Le Pen da promoviše mržnju i izolaciju politikama, za koje on kaže da bi uništile ekonomiju.

"Gospođa Le Pen nudi projekat koji bi odveo do izolacije, zatvaranja granica, međusobne mržnje, ekonomske propasti i slabljenja radničke klase", rekao je Makron.

Makron je takođe rekao da neće menjati svoj politički program kako bi pokušao da pridobije političare iz drugih stranaka, čiji su kandidati poraženi na izborima u nedelju.

Le Penova je juče optužila Makrona da je "slab" u suočavanju sa islamskim terorizmom.

"Ja sam na terenu kako bi se susrela sa francuskim narodom i skrenula pažnju na važne teme, uključujući islamski terorizam, a najmanje što možemo da kažemo je da je gospodin Makron slab u pogledu tog pitanja", rekla je Le Penova novinarima, dan nakon prve runde izbora u kojoj su se ona i Makron kvalifikovali za drugi krug.

Ona je istakla da Makron nema plan kako da zaštiti francuski narod od islamističkih opasnosti i da je drugi krug u kome će se 7. maja boriti protiv Makrona zapravo referendum o "nekontrolisanoj globalizaciji."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track