POGINULA RADNICA U FABRICI ORUŽJA Povređeni: Ne sećamo se ničega, samo zujanja u ušima i eksplozije!
Foto: RTCG

Eksplozija u kompaniji „Tara“ u Crnoj Gori

POGINULA RADNICA U FABRICI ORUŽJA Povređeni: Ne sećamo se ničega, samo zujanja u ušima i eksplozije!

Planeta -
Slobodanka Ćorić (55) poginula, a sedmoro radnika povređeno u havariji koja se dogodila u mojkovačkom postrojenju

MOJKOVAC - Jedna radnica je poginula, a sedmoro njih je ozbiljno povređeno u eksploziji koja se juče ujutru dogodila u fabrici oružja „Tara“ u Mojkovcu u Crnoj Gori.Stradala je dugogodišnja radnica Slobodanka Ćorić (55), koja je primljena u bolnicu u kritičnom stanju, ali je na operacionom stolu preminula od posledica ranjavanja.- Ne znam šta se desilo. Radila sam u montaži i odjednom je došlo do eksplozije. Ne sećam se ničega, samo zujanja u ušima i eksplozije - ispričala je radnica Danijela Vasović za podgoričke Vijesti.Površinske raneOna je zadobila površinske rane na desnoj nozi i kaže da nisu mnogo opasne.- U urgentni blok bjelopoljske Opšte bolnice nakon eksplozije je primljeno osam osoba, od kojih je najteže povrede imala Slobodanka Ćorić. Ona je primljena u teškom opštem stanju, usled čega je kasnije preminula uprkos preduzetim merama reanimacije - rekao je Radiju Crne Gore dežurni hirurg Milivoje Stijović.

Na hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Bijelom Polju zadržani su Nada Vujičić (49), Danijela Vasović (42), Dragana Vidaković (23), Tomislav Vidaković (49), Olga Grdinić (51), Veselin Smolović (42) i Vesna Zindović (42).- Oni su zadržani u bolnici radi daljeg praćenja - rekao je dr Stijović.Kako javljaju crnogorski mediji, Slobodanka Ćorić je u fabrici radila 30 godina. Posle eksplozije iz kompanije su saopštili da ne znaju detalje o nesreći, ali da se dogodila u 7.15 u nedelju ujutru.Ovo nije prva eksplozija u mojkovačkoj fabrici oružja. U eksploziji koja se dogodila u februaru 2014. povređena je Gordana Bošković, šefica pirotehničkog odseka. Nova eksplozija se desila i 24. oktobra, kad je teže povrede zadobilo šest zaposlenih.Kazne zbog nesrećeTada je utvrđeno da rukovodilac jedne od laboratorija u kojoj je došlo do eksplozije nije imao lekarsko uverenje da je sposoban da obavlja te zadatke i mojkovačka kompanija je kažnjena sa 500, a njen direktor sa 30 evra.

ProizvodnjaPRAVE RAKETE I DELOVE ZA „MIG“ I „SUHOJ“U mojkovačkoj fabrici oružja proizvode pištolje, puške, piropatrone svih tipova, IC mamce, raketne motore, sredstva specijalne namene koja koriste policijske i vojne snage. Mojkovačka fabrika proizvodi i pirotehničke punjače za signalne rakete, raketne punjače za katapult sedišta za avione „mig 21“, „mig 23“, „su 25“, „su 27“, „mig 29“, „L 39“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track