POLICIJA OTKRILA: 26 muškaraca i žena iz BiH poginulo na stranim ratištima
Foto: Printscreen Yt

Alarmantno

POLICIJA OTKRILA: 26 muškaraca i žena iz BiH poginulo na stranim ratištima

Planeta -
Republika Srpska formira specijalno telo koje će pratiti bosanske džihadiste, kaže tamošnji ministar policije Dragan Lukač

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ozvaničio je danas u Banjaluci da je 26 osoba iz Bosne i Hercegovine do sada poginulo na stranim ratištima i da među njima ima i žena.

Lukač je naveo da se više stotina osoba iz BiH nalazi na stranim ratištima, a da neki na njih idu i preko evropskih zemalja, "kako bi zameli trag". Njihovo kretanje po povratku u BiH, ili kretanje osoba koje se spremaju za odlazak na strana ratišta i onih koji predstavljaju potencijalnu opasnost po bezbednost, u narednom periodu će pratiti nova uprava, koja će imati za zadatak borbu protiv terorizma, prenela je Fena.

"S obzirom na dešavanja u svetu, nivo borbe protiv terorizma mora da se podigne na viši nivo", poručio je entitetski ministrar policije.

Novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji u MUP Repubike Srpske biće formirana i uprava za osiguranje ličnosti i objekata, brojaće više od 300 policajaca, a u Istočnom Sarajevu imaće zadatak da osigurava predstavnike Srpske u organima BiH. Pravilnikom je obuhvaćena i saobraćajna policija u Srpskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track