POLICIJSKA AKCIJA U BIJELJINI: Potera za međunarodnim trgovcima oružjem
Foto: Printscreen Yt

Lov na kriminalce

POLICIJSKA AKCIJA U BIJELJINI: Potera za međunarodnim trgovcima oružjem

Planeta -
Meta su članovi organizovane kriminalne grupe koji su prikupljali ilegalno oružje u Republici Srpskoj i Srbiji i prodavali ga za velike pare kriminalnim grupama u Švedskoj

BIJELJINA - Policija od jutros na području Bijeljine sprovodi međunarodnu akciju "Trzaj" zbog krivičnih dela nedozvoljena trgovina oružjem i eksplozivnim materijama.

Pretresi se vrše na više lokacija na području te opštine, a akcija se sprovodi na osnovu koordinisanih aktivnosti policijskih i pravosudnih organa Republike Srpske, Srbije, Švedske i Slovenije, prenela je Fena. Usmerena je na članove organizovane kriminalne grupe koji su prikupljali ilegalno oružje u Republici Srpskoj i Srbiji i prodavali ga za značajan novčani iznos kriminalnim grupama u Švedskoj, potvrdila je Dragica Tojaglić, portparolka Specijalnog tužilaštva.

U akciju su uključeni pripadnici Uprave kriminalističke policije i Centra javne bezbednosti.Radi se o istrazi koja traje nekoliko meseci, a do sada je u više navrata zaplenjena veća količina oružja i minsko-eksplozivnih sredstava kako na području RS tako i Slovenije i Švedske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track