POMRAČENI UM KANADSKOG UBICE: Pre krvavog pira u školi pucao na braću kod kuće!

Pucnjava u školi

POMRAČENI UM KANADSKOG UBICE: Pre krvavog pira u školi pucao na braću kod kuće!

Planeta -
TORONTO - Naoružani napadač osumnjičen da je ubio četiri osobe i ranio nekoliko u najgorem nasilju u školi koje je u Kanadi zabeleženo u poslednjih 10 godina, najpre je pucao u svoja dva brata kod kuće pre nego što je otvorio vatru na srednju školu u zabačenom gradiću La Lok.

Policija je saopštila da je osumnjičeni uhapšen posle pucnjave u La Loku u provinciji Saskečuan, oko 600 kilometara severno od grada Saskatuna, prenosi Rojters.

Gradonačelnik La Loka Kevin Žanvije rekao je za AP da je smrtno upucana i njegova 23-godišnja ćerka Mari. On je naveo, pozivajući se na informacije koje je dobio od policije, da je naoružani napadač najpre pucao u svoja dva rođena brata kod kuće, a potom se zaputio ka školi.

Zvaničnici nisu rekli koji je bio motiv napada i nisu naveli imena osumnjičenog niti žrtva. Porodični prijatelj Džo Lemegr rekao je da je osumnjičeni napadač, tinejdžer, pucao u svoja dva mlađa brata pre nego što je krenuo da u školi upuca nastavnika i asistentkinju, koje je oboje ubio.

"Znam tu porodicu. Majka im je radila u Fort Makmariju, a deda je otišao u kupovinu u Medou Lejk. Tada je pucao", kaže Lemegr.

Policija je saopštila da se pucnjava dogodila u srednjoj školi i na još jednoj lokaciji, dodavši da je osumnjičen stavljen u pritvor i da mu je oduzeto vatreno oružje.

Masovne pucnjave su relativno retka pojava u Kanadi, koja ima oštrije zakone o oružju od SAD, podseća Rojters.

U pucnjavi u Montrealu u Politehničkoj školi 1989. ubijeno je 14 učenika, što je najgori incident te vrste u Kanadi, dok su u pucnjavi 1992. na Univerzitetu Konkordija ubijene četiri osobe, navodi britanska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track