POROŠENKO: Za vojnu kampanju na istoku 6,3 milona dolara dnevno!
Foto: Reuters

Ima se...

POROŠENKO: Za vojnu kampanju na istoku 6,3 milona dolara dnevno!

Planeta -
Ukrajinski predsedniki je potvrdio da planira da poveća izdvajanja za vojsku i traži da predlog o ukidanju neutralnog statusa Ukrajine odmah bude podnet parlamentu

KIJEV - Ukrajinski predsednik Petar Porošenko izjavio je danas da svaki dan vojne kampanje na istoku zemlje Ukrainu košta 6,3 miliona dolara.

Porošenko je na sednici nacionalnog Saveta za bezbednost i odbranu potvrdio da planira da poveća izdvajanja za vojsku na pet odsto bruto domaćeg proizvoda sa sadašnjih jedan odsto, preneo je AFP. Porošenko je kao argument naveo da je "odbrana nešto na čemu nemamo pravo da štedimo" u vreme kada je suverenitet zemlje u opasnosti.

Porošenko je to rekao dan uoči dolaska beloruskog lidera Aleksandra Lukašenka u Kijev, što je njegova prva poseta susednoj Ukrajini od njenog zaokreta ka Zapadu, navodi AFP.

Porošenko je takođe izjavio da predlog o ukidanju neutralnog statusa Ukrajine treba odmah da bude podnet parlamentu, prenosi Itar-Tass. To ne znači da Ukrajina ulazi u NATO, ali mi nastavljamo proces evroatlantskih integracija, dodao je on na sednici Saveta.Takođe je ocenio da je zadržavanje neutralnog statusa bilo velika greška bivših vlasti, navodi Tas s.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track