GEJTS PORUČIO TRAMPU: Možete da nadahnete Ameriku kao nekad Džon Kenedi!
Foto: AP

pokrenuti neke stvari

GEJTS PORUČIO TRAMPU: Možete da nadahnete Ameriku kao nekad Džon Kenedi!

Planeta -

Bil GHejts predsednik Mајkrosofta i filantrop pozvao je novoizabranog predsednika Donalda Trampa da upotrebi stimulativan diskurs koji će Sedinjene Države nadahnuti i podstaći onako kako ih je svojevremeno nadahnuo Džon F. Kenedi u vreme američkog osvajanja svemira.

"Smatram da bi na isti način na koji je predsednik Kenedi govorio o američkoj svemirskoj misiji, u čemu ga je podržala cela zemlja, trebalo uputiti podsticajnu poruku naciji koja bi pokazala da će Trampova administracija pokrenuti stvari u obrazovanju ili da će zaustaviti širenje epidemija (...), pritom odbacujući regulatorne prepreke... te da će od Amerike napraviti lidera inovacija", rekao je Gejts za tv-mrežu CNBC.

On će sa grupom poznatih biznismena uložiti milijardu dolara u fond koji će služiti za razvoj čistih tehnologija i borbu s klimatskim promenama. Gejts je pokrenuo fondaciju 'Breakthrough Energy Ventures' zajedno s multimilijarderima Markom Zakerbergom, vlasnikom Fejsbuka, direktora Amazona Džefom Bezosom i prvim čovekom Alibabe Džekom Maom.

Gejts je rekao da je nedavno prvi put telefonom razgovarao sa Trampom i istakao da imaju "puno zajedničkih prijatelja". Po pisanju Njujork tajmsa Tramp bi u sredu trebalo da primi u Njujorku Bezosa, vlasnika Epla Tima Kuka, direktora Alfabeta Satiju Nadelu i Elona Maska iz Tesle i SpaceX-a.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track