PREKRŠEN SPORAZUM IZ MINSKA: Ukrajinska vojska napala Donjeck
Foto: AP

Ništa od mira

PREKRŠEN SPORAZUM IZ MINSKA: Ukrajinska vojska napala Donjeck

Planeta -
Borbe su se vodile u predgrađu Donjecka pošto su ukrajinske snage rasporedile tenkove u ovoj oblasti. Napad je odbijen i najmanje pet oklopnih vozila je uništeno

DONJECK- Ukrajinska vojska izvršila je danas napad na predgrađe Donjecka, ubijeno je najmanje dva civila i ranjeno sedam, javila je ruska novinska agencija RIA Novosti.

"Tenkovi su otvorili uznemirujuću vatru na naša utvrđenja i stambene oblasti. Prema prvim procenama, ubijeno je najmanje dva civila i sedam ranjeno", rekao je izvor u komandi proruskih snaga u Donjecku.

Ranije istog dana, borbe su se vodile u predgrađu Donjecka pošto su ukrajinske snage rasporedile tenkove u ovoj oblasti. Napad je odbijen i najmanje pet oklopnih vozila je uništeno.

Tass navodi da je ukrajinska vojska pokušala da probije linije razgraničenja koje ih razdvajaju od položaja snaga milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike, potvrdio je zamenik premijera Ravil Kalikov.

"Registrovali smo dva pokušaja proboja linije fronta. Oni ne predstavljaju bilo kakvu opasnost za opštu bezbednosnu situaciju. Nosićemo se s tim", rekao je Kalikov ne navodeći tačno gde su izvršeni napadi u rejonu Donjecka - koje su snage proruske milicije odbile, navodi Tas s.

Granatiranje Donjecka na istoku i sukobi ukrajinske vojske na području grada Jasinovataja je kršenje Sporazuma iz Minska i ženevskih sporazume o naseljenim mestima u Ukrajini, izjavio je ruski stalni predstavnik pri OEBS-u Andrej Kelin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track