PRIČA DEČAKA KOJI JE ODBIO DA SE PRIDRUŽI IS-U: Otkako su mi odsekli nogu i ruku više mi se ne živi
Foto: Printskrin Channel4

Cena slobode

PRIČA DEČAKA KOJI JE ODBIO DA SE PRIDRUŽI IS-U: Otkako su mi odsekli nogu i ruku više mi se ne živi

Planeta -
Okupili su ljude, vezali mi nogu i ruku. Ruku su mi postavili na drveni blok i odsekli je mesarskim nožem. Tada su mi odsekli i nogu. Odsečene su, pa su ih postavili ispred mene da ih mogu videti, ispričao je Omar

Čak i deca stara tek osam godina na meti su džihadista Islamske države, koji ih regrutuju kako bi se pridružili u njihovom brutalnom osvajanju teritorija i uspostavljanju kalifata.Jedan od dečaka koji je proživeo pakao, jer je odbio da se pridruži se ISIS-u, ispričao je svoju potresnu priču za Channel 4 News."Okupili su ljude, vezali mi nogu i ruku. Ruku su mi postavili na drveni blok i odsekli je mesarskim nožem. Tada su mi odsekli i nogu. Odsečene su, pa su ih postavili ispred mene da ih mogu videti", ispričao je Omar.

Ekstremitete mu je amputirao čovek kojeg u ISIS-u nazivaju "Buldožer".Dečak je tada pobegao iz Sirije, tek nekoliko dana nakon što su mu amputirane noga i ruka. Cena koju je platio za svoju hrabrost velika je - siromaštvo, bol i progon."Kada izlazim iz kuće ne vraćam se dok ne padne noć zbog stepenica. Otkako su mi odsekli nogu i ruku odustao sam od života. Ne mogu da hodam, ne mogu ništa da uhvatim..."

Omarovo javno kažnjavanja korišćeno je kao upozorenje svima kojima padne na pamet da se odupru ISIS-u."Doveli su decu i tinejdžere i rekli su im da sam nevernik i da će im odseći nogu i ruku. Rekli su da će svi koji im se budu suprotstavljali ostati bez ruke i noge."

The children of Isis

“Since they cut off my hand and foot I have given up on life.”Boys and girls as young as eight are recruited by Isis. One boy who refused to join was mutilated as a warning to other children. The report contains some distressing images. Watch in full:

Posted by Channel 4 News on Thursday, October 1, 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja