PROKLETSTVO BIN LADENOVIH: Poginuli Osamina maćeha, sestra i zet

Identifikovane žrtve avionske nesreće u Engleskoj

PROKLETSTVO BIN LADENOVIH: Poginuli Osamina maćeha, sestra i zet

Planeta -
U avio-nesrećama život izgubili i Osamin otac Muhamed (1967) i najstariji brat Salem (1988)

LONDON - Maćeha Osame bin Ladena, njegova polusestra i zet su među četiri žrtve koje su poginule kad se privatni avion u vlasništvu porodice srušio na sajam automobila u Velikoj Britaniji i eksplodirao. Letelica je bila u vlasništvu kompanije „Salem avijacija“, locirane u Džedi i pod kontrolom porodice Osame bin Ladena.

Avion potpuno uništen... Mesto nesreće
Avion potpuno uništen... Mesto nesreće

Avion od 10 miliona evraRadža Hašim, Osamina maćeha, njena ćerka Sana bin Laden i Sanin muž Zuhair Hašim navedeni su kao žrtve, javio je NBC. Četvrta žrtva je jordanski pilot čiji identitet još nije objavljen. Nesreća se dogodila kad je avion „embrer fenom 300“, vredan 10 miliona evra, promašio pistu aerodroma Blekbuš i srušio se na automobile na obližnjem sajmu. Samo pukom srećom niko od posetilaca sajma nije nastradao.Sama bin Laden bila je poznata u Saudijskoj Arabiji kao „majka siročića“, što je znak velikog poštovanja u toj sredini. Bila je priznat filantrop sa aktivnom ulogom u zbrinjavanju siročića u Saudijskoj Arabiji. Takođe, bila je sestra uspešnog biznismena Sada bin Ladena.

Stradao u Teksasu... Salem bin Laden sa ženoom i sinom
Stradao u Teksasu... Salem bin Laden sa ženoom i sinom

Ista oznaka na repuMuhamed bin Avad bin Laden, Osamin otac, imao je više od 20 žena i 54 dece. Saudijski zakon dozvoljava maksimum četiri žene, pa se Muhamed često razvodio. Radža Hašim bila je jedna od tih žena. Muhamed je takođe poginuo u avionskoj nesreći - 1967, a avion je na repu imao istu oznaku HZ-IBN.U avio-nesreći život je izgubio i najstariji Osamin brat Salem, kad je 1988. uleteo avionom među električne kablove u San Antoniju.

Ukleta EngleskaPAO JOŠ JEDAN AVIONJoš jedna avionska nesreća desila se juče u Engleskoj. Avion koji je bio deo tima na Karfestu, automobilskom događaju u Češiru (Velika Britanija), srušio se oko 14 sati. Zasad ne postoje informacije o tome da li ima povređenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track