PROKLETSTVO GETIJEVIH: Smrt Endrjua (47), još jedna u nizu tragedija ove porodice
Foto: AP

Bogatstvo im nije donelo sreću

PROKLETSTVO GETIJEVIH: Smrt Endrjua (47), još jedna u nizu tragedija ove porodice

Planeta -
Porodica Geti zauzima 54. mesto na listi najbogatijih američkih porodica, a njeno bogatstvo se procenjuje na oko 5 milijardi dolara. Škotsko-irska porodica pronašla je tečno zlato nakon što je iz Irske emigrirala u Ameriku

Endrju Geti, unuk Džina Pola Getija, jednog od najvećih naftnih magnata u Americi, nađen je mrtav u utorak pod neobičnim oklonostima u svojoj vili u Holivud hilsu. Getijevu smrt je policiji u Los Anđelesu prijavila njegova bivša devojka, kojoj je, na njegov zahtev nedavno zabranjen pristup.

Lekari hitne pomoć zatekli su Getija u besvesnom stanju i golog od struka naniže, “a u rektalnom predelu je krvario usled povrede nanete tupim predmetom”.

Policija je za “Los Anđeles tajms” izjavila da nije jasno kako je Geti povređen. Getijeva bivša devojka je privedena kao osoba od značaja za istragu, ali je islednik okruga Los Anđeles sinoć saopštio da je verovatno preminuo iz prirodnih razloga ili nesrećnim slučajem.

Imamo informaciju da se Endru nije dobro osećao u poslednjih nekoliko meseci i da je navodno imao zakazan pregled kod lekara za sutra uveče”, rekao je islednik Ed Vinter.

Getijeva bivša devojka je puštena iz pritvora, ali američki i britanski mediji ne navode kada.

Izvori sajta TMZ tvrde da je par imao problematičnu prošlost i da je Geti pre samo dve nedelje protiv nje izdejstvovao zabranu pristupa. Policija je, navodno, više od 30 puta pozivana u vilu od 3,7 miliona dolara, uglavnom zbog svađe u kući.

Tokom tih poziva, Geti i njegova devojka su ponekad bili pod dejstvom droga.

Porodica Geti zauzima 54. mesto na listi najbogatijih američkih porodica, a njeno bogatstvo se procenjuje na oko 5 milijardi dolara.

Škotsko-irska porodica pronašla je tečno zlato nakon što je iz Irske emigrirala u Ameriku. Novac im je, međutim, doneo i velike probleme.

Džin Pol Geti je imao petoro dece iz pet brakova, a jedna snaja mu je umrla od prekomerne doze heroina. Kada je njegov unuk Džon Pol Geti otet 1973. godine, otac je pristao da plati otkup od 3,2 miliona dolara tek nakon što su otmičari odsekli uvo 16-godišnjem mladiću.

Još jedan skandal pogodio je porodicu kada je otkriveno da je Gordon Geti, otac tragično umrlog naslednika, u najvećoj tajnosti ima drugu porodicu i to s devojkom Sintijom Bek, koja mu je rodila tri ćerke. Sve je izašlo na videlo kada su njegove ćerke Nikoleta, Aleksandra i Kendal zahtevale na sudu promenu prezimena u Geti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track