LAŽNA PRETNJA BOMBOM: U avionu Turkiš Erlajnza nije pronađena eksplozivna naprava
Foto: Rojters

Krenuo u Sao Paulo sleteo u Kazablanku

LAŽNA PRETNJA BOMBOM: U avionu Turkiš Erlajnza nije pronađena eksplozivna naprava

Planeta -
Avion Boing 777 sa 256 putnika iz Istanbula za Sao Paolu morao je vanredno da sleti u Kazablanku, u Maroku, zbog informacije o bombi

BEOGRAD - Predstavništvo kompanija "Turkiš erlajnsa" u Beogradu saopštilo je da je istraga ustanovila da je današnja pretnja bombom u avionu na letu Istanbul - Sao Paolo bila lažna.

Avion Boing 777 sa 256 putnika iz Istanbula za Sao Paolu morao je vanredno da sleti u Kazablanku, u Maroku, zbog informacije o bombi, preneli su turski mediji.

U avionu na letu TK15 proglašena je uzbuna, pošto je u toaletu nađena cedulja na kojoj je bila napisana reč "bomba", preneo je Rojters.

"Naši putnici će se ponovo ukrcati u avion i let za Sao Paolo će biti nastavljen nakon što se završe procedure čišćenja i dosipanja goriva. Osim toga, neophodne dozvole za nastavak leta biće dostavljene na vreme", navodi se u zvaničnoj izjavi koje je Predstavništvo turske kompanije u Beogradu uputilo medijima.

To je bio drugi incident iste vrste, pošto se juče avion iste kompanije koji je poleteo za Tokio, vraćen u Istanbul, takođe zbog pretnje da je navodno postavljena bomba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track