PRVA DAMA NEMAČKE: Apstinirajte od interneta za Božić, družite se s prijateljima i porodicom
Foto: AP

Savet

PRVA DAMA NEMAČKE: Apstinirajte od interneta za Božić, družite se s prijateljima i porodicom

Planeta -
Mi imamo veliku jelku, posle podne ćemo u crkvu, i, naravno, pevaćemo božićne pesme, ispričala novinarima partnerka predsednika Nemačke

BERLIN - Danijela Šat, životna saputnica nemačkog predsednika Joahima Gauka, savetovala je Nemcima u predstojećim danima božićnih praznika "internet-apstinenciju" i druženje sa prijateljima i porodicom.

Ona je, takođe, rekla da će ona i šef nemačke države "potpuno tradicionalno" proslaviti Božić u Berlinu.

"Mi imamo veliku jelku, koja će u jutro 24. decembra biti okićena... posle podne se ide u crkvu... i, naravno, pevaćemo božićne pesme...", rekla je Šatova nemačkom tabliodu Bild.

Prva dama Nemačke se osvrnula i na svoju humanitarnu aktivnost, istakavši kao posebno upečatljiv događaj posetu jednom izbegličkom logoru u Jordanu.

"Tamo mi je jedna devojčica ispričala da bi bilo lepo, kada bi noću imali struju u kontejneru. Devočica je imala dijabetes i morala je noću u mraku sebi da daje insulin", rekla je Šatova. Kada je reč o izbeglicama u Nemačkoj, ona je poželela više spremnosti za razumevanje da ti ljudi svoju domovinu nisu napustili dobovoljno, već bežeći od nasilja, rata i smrti.

Prva dama Nemačke, nekadašnja novinarka Nirnberških novina, rođena je u Hesenu i za nju se govorilo da je poznata po analitičckim kometarima, jezičkim bravurama i sposobnošću da se srdačno smeje. Ona je, pisala je štampa, nemačkog šefa države, Gauka, upoznala u Nirnbergu, gde je na jedan sastanak došla kao novinarka. Pametna i ambiciozna, a uzdržana kada treba, prva dama Nemačke se pokazala dorasla toj ulozi, kažu analitičari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja