PUCNJAVA NA AMERIČKO-KANADSKOJ GRANICI: Ranjen Kanađanin koji je policajcima pretio pištoljem
Foto: AP

Pravio probleme i u matičnoj državi

PUCNJAVA NA AMERIČKO-KANADSKOJ GRANICI: Ranjen Kanađanin koji je policajcima pretio pištoljem

Planeta -
Američka carinska služba je objavila da je čovek zaustavio automobil u blizini kontrolne tačke na mostu Ambasador uperio oružje u pravcu policajaca koji su pucali na njega i ranili ga. Kanađanin je prevezen u obližnju bolnicu, a zatim uhapšen

VAŠINGTON - Američki policajci rano jutros ranili su jednog građanina Kanade koji je mahao oružjem dok je prelazio most koji deli te dve zemlje, saopštile su danas američke vlasti.

Američka carinska služba je objavila da je čovek, čiji identitet nije objavljen, oko 3 sata po lokalnom vremenu zaustavio automobil u blizini kontrolne tačke na mostu Ambasador, koji povezuje američki grad Detroit sa kanadskim Vindzorom, prenela je agencija AFP.

"Graničari su čoveku naložili da baci oružje, ali ih on nije poslušao i nastavio je da hoda prema njima", izjavio je portparol Carinske službe Kris Grogan i dodao:

"Pošto je uperio oružje u pravcu policajaca, oni su pucali na njega, a on je zatim pao na zemlju".

Kanađanin je prevezen u obližnju bolnicu, a zatim uhapšen.

Prema navodima kanadske televizije CTV, taj čovek je ranije imao problema i sa policijom u Kanadi. Samo nekoliko minuta pre incidenta na mostu Ambasador, njega je pokušala da zaustavi policija u Vindzoru pošto je mahao pištoljem na parkingu lokalnog "Mekdonaldsa", objavila je CTV.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track