(VIDEO) VITLAO MAČETOM I VIKAO ALAHU AKBAR:  Hteo da unese sumnjiv kofer u Luvr, vojnik ga upucao!
Foto: AP

Brza reakcija

(VIDEO) VITLAO MAČETOM I VIKAO ALAHU AKBAR: Hteo da unese sumnjiv kofer u Luvr, vojnik ga upucao!

Planeta -

Muškarac koji je, naoružan mačetom, napao danas vojnika u centru Pariza u blizini muzeja Luvr, uzvikivao je "Alahu ekbar".

Načelnik pariske policije je potvrdio da je napadač imao mačetu i dva ranca i pokušao je da uđe u podzemni tržni centar kod Luvra, prenosi "Figaro". Cela akcija bila je munjevita, a francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova postavilo je na Tviteru obaveštenje da se kod Luvra "dogodio ozbiljan bezbednosni incident".

Policija veruje da je napadač delovao sam i da se pomislilo da namerava da izvrši teroristički napad. Uhapšena je još jedna osoba zbog sumnjivog ponašanja. Vojnik je pucao na napadača nakon što je on mačetom napao jednog drugog vojnika.

Napadač je, prema navodima medija, ranjen u stomak.

Turisti koji su se u to vreme nalazili u Luvru evakuisani su u sporedne hodnike, koji su inače zaključani.

Policija je zatvorila celu oblast oko Luvra.

RATP, javno saobraćajno preduzeće, zatvorilo je stanicu metroa kod Luvra iz bezbednosnih razloga.

Francuska, posebno Pariz, poslednjih godina je česta meta terorističkih napada ekstremnih islamista. Početkom januara 2015. u napadima na redakciju satiričnog magazina Šarli ebdo i košer prodavnicu ubijeno je 17 osoba.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako su teroristi došli, poubijali ljude i pobegli!

Sredinom novembra 2015. teroristi Islamske države izvršili su niz koordinisanih napada u prestonici Francuske, ubili 130 ljudi i ranili više do 350.

Sredinom jula prošle godine terorista se kamionom zaleteo u narod koji je slavio Dan Bastilje u Nici i ubio 84 osobe, među kojma je bilo dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track