PUCNJAVA U ELITNOM FILIPINSKOM RESTORANU: Ubijeno dvoje kineskih diplomata, konzul ranjen
Foto: Printscreen/YouTube

Napad

PUCNJAVA U ELITNOM FILIPINSKOM RESTORANU: Ubijeno dvoje kineskih diplomata, konzul ranjen

Planeta -
Generalni konzul je prebačen u bolnicu i zasad nije poznato u kakvom je zdravstvenom stanju, a žena-napadač je uhapšena i zadržana zajedno sa svojim suprugom radi ispitivanja

CEBU - Dvoje kineskih diplomata je ubijeno, a jedan ranjen, kada je jedna Kineskinja u njih pucala u restoranu u filipinskom gradu Sebu.

Ubijeni su zamenik konzula i finansijski službenik kineskog konzulata u Sebuu, a generalni konzul Song Ronghua je ranjen, saopštila je policija.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

Generalni konzul je prebačen u bolnicu i zasad nije poznato u kakvom je zdravstvenom stanju, a žena-napadač je uhapšena i zadržana zajedno sa svojim suprugom radi ispitivanja. Bračni par se, međutim, poziva na diplomatski imunitet, potvrdio je glavni nadzornik policije Prudensio Banas.

"Mi i dalje pokušavamo da utvrdimo motiv za pucnjavu. Imamo osumnjičenu, Kineskinju, ali su nam potrebni prevodioci radi ispitivanja o tome šta se zaista dogodilo", rekao je Banas.

Portparol filipinske policije Vilben Major izjavio je da je policija zaplenila poluautomatski pištolj marke "kolt 45" sa mesta pucnjave.

Napad se dogodio u vreme ručka, u 13:30 po lokalnom vremenu u popularnom restoranu "Lajthaus" gde se služi filipinska hrana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja