PUCNJAVA U NASELJU IMIGRANATA: Jedan stradao, troje povređeno blizu Stokholma

Neredi

PUCNJAVA U NASELJU IMIGRANATA: Jedan stradao, troje povređeno blizu Stokholma

Planeta -
Grad Rinkebi je poznat kao deo koji je gotovo potpuno naseljen imigrantima, 89,1 odsto populacije čine prva i druga generacija doseljenika

RINKEBI - Jedna osoba je ubijena, a najmanje tri su ranjene u pucnjavi koja je izbila blizu Stokholma, u distriktu Rinkebi, u kome većinom žive imigranti.

Dvoje ljudi je odvezeno u bolnicu u teškom stanju. Kasnije, policija je saopštila da je jedno od njih dvoje izgubilo život.

Drugi su najverovatnije povređeni usled rikošetiranja. Za sada niko nije priveden zbog ovog slučaja.

Policija je blokirala glavni trg u Rinkebiju nakon pucnjave. Helikopter kruži nad tim područjem i nadzire situaciju. Još dve osobe lakše su povređene, verovatno zbog odbijenih metaka. Pretpostavlja se da je reč o slučajnim prolaznicima koji su bili su svesnom stanju i sami zatražili pomoć lekara. Policija je u preliminarnom izvještaju navela da je verovatno reč o planiranom ubistvu i trenutno ispituje svedoke. Pucnjava je izbila na centralnom trgu, a sad je to područje blokirano. "Čuo sam četiri ili pet pucanja i odlučio da odmah pobegnem. Bilo je još nekoliko drugih koji su, takođe, počeli da trče, a jednog sam video da je pogođen u nogu", rekao je jedan svedok.

Rinkebi je poznat kao deo koji je gotovo potpuno naseljen imigrantima, 89,1 odsto populacije čine prva i druga generacija doseljenika. Pre pet godina dogodili su se veliki neredi, grupa od stotinak mladih je kamenicama napala lokalnu policijsku stanicu, a 2012. se takav scenario ponovio.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track