Pusićeva: Kitarovićki čestitam, ali moraće da promeni retoriku
Foto: Fonet

Pobedila sa malo više od 20.000 glasova

Pusićeva: Kitarovićki čestitam, ali moraće da promeni retoriku

Planeta -
U kampanji je imala retoriku podele, retoriku nacionalističkogekstremizma, retoriku koja nas vraća u 90-te. To ovoj zemlji ne treba.Treba joj predsednik/predsednica koja objedinjuje zemlju. Moraćeda se ponaša kao predsednica Hrvatske, a ne kao glasnogovornica HDZ, kao što se ponašala u kampanji, rekla je liderka HNS

ZAGREB - Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić čestitala je Kolindi Grabar Kitarović na pobedi na predsedničkim izborima, ali i ocenila da će ona morati da promeni retoriku od one koju je imala u kampanji."U kampanji je imala retoriku podele, retoriku nacionalističkogekstremizma, retoriku koja nas vraća u 90-te. To ovoj zemlji ne treba.Treba joj predsednik/predsednica koja objedinjuje zemlju. Moraćese ponašati kao predsednica Hrvatske, a ne kao glasnogovornica HDZ-a, kao što se ponašala u kampanji", rekla je Pusić, koja je predsednik Hrvatske narodne stranke.

Pusić je kazala da "svima nama i njoj želim da ima snagu i sposobnost da to učini", prenela je Hina.Napominjući da je Grabar Kitarović pobedila za malo više od 20.000 glasova, Pusić je rekla da je to upozorenje i da mora sasvim da promenipolitiku od one koju je zagovarala u kampanji. Na pitanje je li očekivala takav rezultat, Pusić je odgovorila da je očekivala tesan rezultat i nadala se da će takav rezultat biti u korist Ive Josipovića.Prema prvim nepotpunim rezultatima, na osnovu obrađenih 99,51 odsto biračkih mesta, Grabar Kitarović vodi s 50,43 odsto glasova, dok Josipović ima 49,57 posto glasova, saoštila je Državna izborna komisija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja