PUTIN: Još ne razmatramo vojne operacije protiv Islamske države

Nije im u planu

PUTIN: Još ne razmatramo vojne operacije protiv Islamske države

Planeta -
Moskva već pruža Siriji prilično ozbiljnu pomoć u opremi, vojnicima za obuku i oružju, rekao je ruski predsednik

MOSKVA - Prerano je govoriti o učešču Rusije u vojnim operacijama protiv Islamske države (IS), rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin, u trenutku kada SAD proveravaju navode o prisustvu ruskih trupa u Siriji. Na pitanje da li bi Rusija mogla da uzme učešće u operacijama protiv IS, Putin je rekao:

"Razmatramo razne opcije, ali za sada nije u planu ono o čemu pričate", prenosi AFP. On je, kako navodi agencija RIA Novosti, ukazao da je za sada prerano govoriti o spremnosti Rusije da "to uradi danas", ali je istakao da Moskva već pruža Siriji prilično ozbiljnu pomoć u opremi, vojnicima za obuku i oružju.

Putin je napomenuo da Rusija šalje vojnu opremu Siriji u skladu sa ugovorima potpisanim pre pet do sedam godina. Ruski predsednik je, takođe, govoreći na međunarodnom ekonomskom forumu u gradu Vladivostok na krajnjem istoku zemlje, kritikovao vazdušne napade SAD na IS kao neefikasne.

Bela kuća je juče saopštila da pomno prati navode prema kojima Rusija izvodi vojne operacije u Siriji i upozorila da bi takve akcije, ukoliko se potvrde kao istinite, bile "destabilizujuće i kontraproduktivne", podseća francuska agencija.

Komentari su se pojavili nakon što su na nalogu na jednoj društvenoj mreži povezanom sa sirijskim borcima objavljeni snimci koji, navodno, prikazuju ruske avione i bespilotne letelice u blizini pokrajine Idlib.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track