PUTIN NAREDIO: Novo oružje što pre u serijsku proizvodnju
Foto: AP

Posle parade u Moskvi

PUTIN NAREDIO: Novo oružje što pre u serijsku proizvodnju

Planeta -
Deo ove vojne tehnike prvi put je bio pokazan na paradi u čast 70-godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, podsetio je i dodao: Taktičko-tehnološke karakteristike ove opreme prilično prevazilaze inostrane pandane i u celini zaslužuju visoku ocenu vojnih specijalista
1 / 4 Foto: Reuters

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se što pre završe sva testiranja vojne tehnike za kopnene snage pokazane na paradi u Moskvi 9. maja a taj zadatak je postavio na sednici za razvoj oružanih snaga zemlje.

"Potrebno je što pre završiti sva testiranja i preći na serijsku proizvodnju", rekao je Putin, a preneo portal Sputnjik.Šef države je posebno skrenuo pažnju na jačanje kopnenih snaga i modernizaciju postojećeg oružja u vojsci.

Deo ove vojne tehnike prvi put je bio pokazan na paradi u čast 70-godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, podsetio je Putin i dodao: "Taktičko-tehnološke karakteristike ove opreme prilično prevazilaze inostrane pandane i u celini zaslužuju visoku ocenu vojnih specijalista".

Predsednik je naglasio da je, paralelno sa razvijanjem novih tipova naoružanja, potrebno iskoristiti i sve mogućnosti postojećeg naoružanja. "Njihov potencijal nije iskorišćen i potrebno je razmisliti o modernizaciji", rekao je Putin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track