PUTIN NAREDIO: Vlada u Moskvi da pokrene ublažavanje sankcija Turskoj
Foto: Reuters

Posle razgovora sa Erdoganom

PUTIN NAREDIO: Vlada u Moskvi da pokrene ublažavanje sankcija Turskoj

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je danas vladi u Moskvi da pokrene proces ublažavanja sankcija Turskoj, koje su toj zemlji uvedene nakon što je Ankara prošle godine oborila ruski borbeni avion.

"Pozivam rusku Vladu da pokrene proces normalizacije trgovinskih i ekonomskih veza sa Turskom", rekao je Putin na sednici vlade posle telefonskog razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, prenosi agencija Frans pres.

Kako javlja ruska agencija TASS pozivajući se na pres službu Kremlja, Putin je u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom dogovorio i ukidanje ograničenja na putovanja ruskih turista u Tursku.

Predsednici Rusije i Turske su u razgovoru, koji je trajao 40 minuta, izrazili odlučnost da ožive međusobne odnose i da se bore protiv terorizma, saopštila je kancelarija turskog predsednika. U prvom direktnom razgovoru dvojice lidera od obaranja ruskog aviona iznad tursko-sirijske granice, novembra prošle godine, dogovoren je sastanak "oči u oči", navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja