PUTIN U NJU DELHIJU: Rusija gradi 12 nuklearnih reaktora u Indiji
Foto: AP

Rusija i Indija unapređuju saradnju

PUTIN U NJU DELHIJU: Rusija gradi 12 nuklearnih reaktora u Indiji

Planeta -
Indijski zvaničnici su saopštili da će biti potpisano 20 sporazuma o saradnji na polju energetike, odbrane i svemira

NJU DELHI - Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas sa premijerom Indije Narendrom Modijem u Nju Delhiju o jačanju saradnje između dve zemlje, pre svega, u oblastima energetike i trgovine.

Dvojica lidera potpisala su sporazum prema kom će ruska državna kompanija Rosatom snabdeti Indiju sa 12 nuklearnih reaktora. Indijski zvaničnici su saopštili da će, verovatno, biti potisano oko 20 sporazuma o saradnji na polju energetike, odbrane i svemira.

"Ovo je veoma značajna poseta", rekao je zvaničnik ministarstva za spoljne poslove Adžaj Bisarija. Bisarija je istakao da je Rusija dugogodišnji i nepokolebljiv partner Indiji.

Istovremeno sa Putinovom dolaskom poklopio se i dolazak u Indiju lidera Krima Sergeja Aksjonova, koji je stigao u nezvaničnu posetu radi razgovora sa biznismenima u Mumbaiju o jačanju saradnje na polju trgovine između Krima i Indije.

Indija jača saradnju sa Rusijom dok u isto vreme Nju Delhi nastoji da ostvari bližu saradnju sa SAD, pre svega u oblasti ulaganja kao i odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track