PUTIN UDARA SA VODE I ZEMLJE: Rusi šalju ka Siriji nosače aviona i raketne sisteme
Foto: AP

Dopremaju se nove jedinice

PUTIN UDARA SA VODE I ZEMLJE: Rusi šalju ka Siriji nosače aviona i raketne sisteme

Planeta -
Televizija Al Majaden tvrdi da Rusi već uvežbavaju korišćenje raketa koje bi mogli koristiti u Siriji, i da će slati brodove sa Mediterana

Rusko ministarstvo odbrane razmatra slanje mornaričkih trupa kako bi zaštitili ruske vojne objekte u Siriji, ali i upotrebu vojnih brodova usidrenih na Mediteranu koji će se, takođe, upotrebljavati kao podrška avionima koji vrše vazdušne napade u Siriji.

Kako je objavila televizija Al Majaden, Rusi će u napadima nastaviti da razmenjuju informacije sa iranskim i iračkim snagama a brodovi će se, najverovatnije, koristiti za brzo sletanje i poletanje aviona. Televizija navodi da Rusi planiraju i upotrebu raketnog sistema "topol" u slučaju potrebe da se zaštite sa zemlje i navode da će ovi sistemi biti korišćeni kao zaštita u "najvišem stepenu borbe".

Al Majaden se poziva na izjavu ruskog pukovnika Igora Jegorova koji je rekao da se planira vojni trening implementacije velikog broja funkcija raketnog sistema, čak i manevrisanja u situacijama borbe na putevima.

(TV Al Majaden)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track