REŠEN SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO AMERIKU: Nastavnik (50) oteo učenicu (15), evo gde je držao sve vreme
Foto: Printscreen/ Youtube

Pronađena nakon mesec dana

REŠEN SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO AMERIKU: Nastavnik (50) oteo učenicu (15), evo gde je držao sve vreme

Planeta -

U američkoj državi Tenesi uhapšen je nastavnik, optužen za kidnapovanje 15-godišnje učenice koja je posle jednomesečne potrage pronađena na severu Kalifornije.

Nastavnik Ted Kamins (50) je pre više od mesec dana nestao sa tinejdžerkom Elizabetom Tomas.

Uhapšen je u zabačenoj oblasti na granici sa Oregonom posle anonimnog poziva policiji.

Američki mediji su objavili da su nastavnik i učenica boravili u komuni poznatoj pod imenom "Ranč Crni medved", koja je opisana u dokumentarcu "Komuna" iz 2005. godine.

Komunu je, prema njihovom sajtu, 1968. godine osnovala "grupa ljudi koja je želela da se vrati zemlji, napusti grad i započne novi zajednički život u planinama".

Kamins je zajedno sa Tomas nestao 13. marta zbog čega su vlasti aktivirale "Amber alert" u potrazi za tinejdžerkom u Tenesiju i Alabami.

Kako se navodi, Kamins je bio nastavnik u srednjoj školi Elizabete Tomas u Tenesiju ali je dobio otkaz zbog "nepriličnog ponašanja" sa učenicom prve godine. Drugi učenik je, naime, tvrdio da ih je video kako se ljube.

Kaminsov nestanak prijavila je njegova supruga Džil sa kojom je u braku 31 godinu i koja je podnela zahtev za razvod.

Džil je rekla da je poznavala Tomasovu i da je mislila da joj je njen muž mentor. Rekla je i da su je vodili u crkvu.Ted i Džil Kamins imaju dve odrasle ćerke.

Kamins je suočen sa optužnicom za otmicu i seksualni kontak sa maloletnicom. Tereti se i zbog toga što je maloletno lice preveo preko granice radi seksualnog čina.

Ukoliko bude osuđen, preti mu najmanje 10 godina robije.

Vlasti nisu želele da odgovore na pitanje da li je devojčica dobrovoljno krenula sa Kaminsom, navodeći da to nije važno.

"Na kraju krajeva, ona ima 15 godina, ona je mlada devojka koja je sa odraslim čovekom od 50 godina. On mora da odgovara za otmicu ove devojčice", rekao je direktor istražnog odeljenja Tenesija Mark Gvin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track