RODITELJI IZ PAKLA: Ćerkicu (5) pretukli na smrt, bacili telo, pa mesecima lagali da je neko oteo
Foto: YT

Stravičan zločin u Francuskoj

RODITELJI IZ PAKLA: Ćerkicu (5) pretukli na smrt, bacili telo, pa mesecima lagali da je neko oteo

Planeta -

Francuski sud osudio je u petak na pet godina zatvora majku malene Fione, pretučene na smrt 2013., a njenog partnera koji je proglašen krivim za nanošenje smrtonosnih povreda devojčici na dvadeset godina.

Porotni sud u Pui de Domu, u Francuskoj, doneo je presudu u petak uveče posle dvonedeljnog suđenja roditeljima zavisnicima krivima za smrt petogodišnje devojčice čije telo nikad nije pronađeno, ali je njena sudbina potresla zemlju.

Majka devojčice, Sesil Burnjon (29) delimično je oslobođena po tački optužnice za svesno nanošenje povreda koje je prouzrokovali smrt, za koju su ipak ocenili da nije bila hotimična.

Protivno svim očekivanjima, osuđena je samo po četiri tačke, za "nepružanje pomoći osobi u opasnosti" i "prijavljivanje izmišljenog zločina" zbog toga što je izmislila priču o nestanku svoje ćerke. Sud joj je, takođe, oduzeo starateljstvo nad drugo dvoje dece.

Bivši partner majke iz pakla, Berkan Makluf (35) proglašen je krivim za nanošenje smrtonosnih porvraeda i osuđen je na 20 godina strogog zatvora, uz nemogućnost ublažavanja kazne tokom dve trećine tog razdoblja.

Tužilaštvo je tražilo 30 godina strogog zatvora, što je najviša moguća kazna, za oboje optuženika. Oni nisu pokazivali emocije nakon izricanja presude.

Fionin otac, Nikolas Šafulais, napustio je sudnicu posle presude. Bivši partneri su mesecima tvrdili da je malena oteta, ali su na kraju priznali smrt Fione čije telo nikada nije pronađeno, zbog čega nikada nije mogao tačno da se utvrdi uzrok smrti.

(Jutarnji)

RODITELJI IZ PAKLA: Terali je da ima seks sa njima, posle 20 godina suočila se sa zlotvorima

RODITELJI IZ PAKLA: Monstrumi drogirali decu heroinom kako bi lakše zaspali

RODITELJI IZ PAKLA: Gazili sina (2) po glavi, udarali i terali ga da jede čili dok ga nisu ubili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track