RUMUN PROŠAO KROZ PAKAO: Banda Roma upropastila mi je život!

Optužbe rumunskog parlamentarca

RUMUN PROŠAO KROZ PAKAO: Banda Roma upropastila mi je život!

Planeta -
Vandam Konstantin je otkupio moj dug banci, uselio mi se u kuću i pretio mi smrću kako bih se iselio, tvrdi Jonel Agrigoroej
1 / 2

BUKUREŠT - Porodica Roma milionera uselila se u moju vilu na silu i moj život pretvorila u pakao, tvrdi rumunski parlamentarac Jonel Agrigoroej (53).On kaže da je Vandam Konstantin (18) otkupio njegov dug iz banke i preuzeo 20 odsto njegovog imanja, piše rumunski Gandul info.

Pravi probleme... Vandam Konstantin
Pravi probleme... Vandam Konstantin

Prodaja duga- Banka je prodala moj dug 18-godišnjem milioneru iako niko ne zna odakle mu novac za to. On se zatim s porodicom uselio u moj dom, a onda je počeo da mi popisuje svu imovinu i da mi preti kako bi me isterao i oduzeo mi celu kuću - rekao je rumunski poslanik Jonel Agrigoroej.Te pretnje su, kaže, uključivale kopanje grobova namenjenih njemu u dvorištu.- Moj život i život moje žene bili su ugroženi. Njoj su rekli da je šteta da umre tako mlada, a mom bratu su pretili da će završiti u invalidskim kolicima. Za nekoliko nedelja su mi najmanje 30 puta pretili da će me ubiti ili da će me paralizovati. Jasno je da su želeli da pobegnemo iz kuće kako bismo imali celo imanje za sebe - rekao je rumunski parlamentarac.
Banda... Vandamovi ljudi
Banda... Vandamovi ljudi

IncidentiAgrigoroaej kaže da iza svega stoji Vandam Konstantin, vođa romske bande koji je već prilično dobro poznat policiji. Samo u poslednjih godinu dana napravio je dva velika skandala - prvo je frizeru pretio nožem jer mu se nije svidela frizura, a zatim je u martu sekirom jurio radnike jedne perionice automobila jer mu „nisu iskazali dovoljno poštovanja“.Međutim, iako su ga u drugom napadu snimile i kamere, Vandam Konstantin nije osuđen jer su žrtve iznenada povukle prijave i promenile iskaze.Inače, Vandam je na Fejsbuku napisao: „Svaki početak ima kraj, ali za neke ljude kraj će biti tragičan.“ Pretpostavlja se da je to pretnja parlamentarcu.

GreškaIME PO GLUMCUKako pišu lokalni rumunski mediji, Vandam Konstantin ime je dobio po glumcu koji se proslavio u akcionim filmovima - Žan-Klodu van Damu. Međutim, njegovi roditelji nisu znali pravilno da napišu prezime holivudske zvezde, pa su ga napisali spojeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track