(VIDEO) RUSI IH SRAVNILI SA ZEMLJOM: Uništeni svi teroristi u okolini mesta pada Su-24!
Foto: Wikipedia

Osveta

(VIDEO) RUSI IH SRAVNILI SA ZEMLJOM: Uništeni svi teroristi u okolini mesta pada Su-24!

Planeta -
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su uništeni svi teroristi koji su se nalazili u okolini mesta gde je oboren ruski avion Su-24.

Nakon akcije spasavanja preživelog pilota, pošto je Turska oborila ruski avion Su-24, ruska avijacija i sirijska artiljerija unišile su sve terorističke grupe koje su se nalazile u tom delu zemlje.Prema rečima portparola Ministarstva odbrane Rusije Igora Konašenkova, čim je pilot bio bezbedan započeti su masovni vazdušni napadi ruske avijacije po tom delu zemlje.Uporedo sa vazdušnim napadima, sirijska vojska je artiljerijom gađala pozicije svih terorističkih grupa u okolini pada ruskog aviona.

"Svi teroristi iz ostalih grupa koje su operisale u tom delu zemlje su uništeni“, rekao je Konašenkov.

On je precizirao da je ruska avijacija za poslednja tri dana izvršila 134 vazdušna napada uništivši 450 ciljeva terorista u Siriji.

Gađani su objekti u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Raka i Dejr el Zor.Konašenkov je dodao i da je protivvazdušni raketni sistem S-400, koji je stigao danas na avio-nazu Hmejmim u Siriji, pušten u rad.Prema njegovim rečima, na taj način je osigurana bezbednost neba u prečniku od 400 kilometara.

Pogledajte kako su izgledali vazdušni napadi ruske avijacije

#حماة مشهد مروّع للقصف الوحشي من طائرات #العدوان_الروسي غلى قرى ريف حماة الشمالي#تجمع_ثوار_سوريا #SyriaRebels #SRG #Syria #سوريا

Posted by ‎تجمع ثوار سوريا Syria Rebels Gathering‎ on четвртак 26. новембар 2015.

(Sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track