RUSKI SAVET BEZBEDNOSTI: Amerikanci će primeniti ukrajinski recept kako bi srušili Putina!
Foto: Kurir štampano

bez rukavica

RUSKI SAVET BEZBEDNOSTI: Amerikanci će primeniti ukrajinski recept kako bi srušili Putina!

Planeta -
SAD će zajedno sa svojim saveznicima nastaviti da insistiraju na političkom i ekonomskom izolovanju Rusije. Značajni napori SAD i njenih saveznika biće usmereni na na stvaranju anti-ruskog kursa u zemljama koje su razvile partnerstvo sa Rusijom

MOSKVA - Ruski federalni Savet bezbednosti ocenio je danas da je nova američka nacionalna bezbednosna strategija antiruska, jer je kao goruću pretnju istakla "rusku agresiju na Ukrajinu".

Savet bezbednosti Rusije ponovio je tvrdnju da bi Vašington mogao da primeni ukrajinski model prošlogodišnje smene vlasti u Kijevu za pokušaj rušenja režima u Moskvi, prenela je agencija Rojters.

"Dugoročno, SAD će zajedno sa svojim saveznicima nastaviti da insistiraju na političkom i ekonomskom izolovanju Rusije. Značajni napori SAD i njenih saveznika biće usmereni na na stvaranju anti-ruskog kursa u zemljama koje su razvile partnerstvo sa Rusijom, kao i na smanjenje ruskog uticaja na postsovjetskom prostoru", ocenio je ruski Savet bezbednosti.

U zaključku Saveta navedeno je da postoji velika verovatnoća da će SAD primeniti tehnologiju "obojene revolucije" kako bi pokušale da uklone režime koji joj nisu po volji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track