SEVERNA KOREJA NA AERODROME UVELA INTERNET: Ali, ima samo jedna caka

Falinka

SEVERNA KOREJA NA AERODROME UVELA INTERNET: Ali, ima samo jedna caka

Planeta -
Kako bi se ova prilično zatvorena zemlja približila turistima i ukazala da je moderna destinacija rešili su da uvedu neke novine, međutim, nije sve tako kako se čini

PJONGJANG - Severnu Koreju nekad nazivaju najzatvorenijom zemljom planete, ali s vremena na vreme ta država učini nešto kako bi delovala da ide u korak sa svetom i tehnologijom. Nedavno su rešili da aerodrom u Pjongjangu opreme fontanom sa čokoladom i Internet sobom. Tako bi putnici mogli da surfuju po vebu dok čekaju let. Međutim, toj prostoriji za Internet fali samo jedna stvar, a to je - Internet.

Samim tim, putnici koji hoće da proćaskaju sa svojom rodbinom ili prijateljima imaće problema. U Internet sobama su ili uvek zaposleni aerodroma tako da ni ne može da se uđe jer nema mesta ili kada ima mesta, nema tastatura. Kada bi neko pokušao samo mišem da upravlja po ekranu i da se "prikači" na veb, dobio bi informaciju da to nije moguće usled neke greške.

Internet na aerodromu je uveden, kako se navodi, još pre nekoliko meseci i trebalo bi da posetiocima pruži utisak da je Severna Koreja moderna destinacija kao i mnoge druge.

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track