SEVERNOAFRIČKO KRILO: Al Kaida preuzela odgovornost za napad u Obali Slonovače
Foto: Twitter/screenshot

Objavili poruku

SEVERNOAFRIČKO KRILO: Al Kaida preuzela odgovornost za napad u Obali Slonovače

Planeta -
Severnoafričko krilo Al Kaide preuzelo je odgovornost za današnji napad u Obali Slonovače u kojem je ubijeno 16 osoba - 14 civila i dva vojnika.

U poruci objavljenoj na kanalu "Telegram", Al Kaida islamskog Magreba je navela da su tri njena pripadnika napala letovalište Grand Basam, preneo je SITE, američki sajt koji prati islamističke sajtove.

"Milošću Alaha, tri heroja viteza Islamskog Magreba su uspela da napadnu turističko mesto Grand Basam, istočno od Abidžana na Obali Slonovače", navela je grupa u saopštenju. Svedok napada je agenciji AFP rekao da je jedan od napadača uzvikivao "Alahu akbar".

Bezbednosne snage Obale Slonovače tvrde, međutim, da su ubile šestoricu terorista, posle oružanog napada na plaži u letovalištu u Grand Basamu na jugu zemlje. Predsednik Obale Slonovače Alasan Utara je saopštio da je u napadu ubijeno 14 civila i dvoje vojnika.

"Šest napadača je ovog popodneva došlo na plažu u Basamu. Nažalost, 14 civila i dva pripadnika specijalnih snaga su poginuli", kazao je Utara, koji je posetio mesto napada. Policijski izvori su ranije naveli da među ubijenima ima i četvoro Evropljana.

Francuska je saopštila da je jedan njihov državljanin ubijen, preneo je Rojters. Grand Basam, nalazi se oko 40 kilometara od komercijalne prestonice Abidžana i popularno je izletište za stanovnike Abidžana i zapadnjake.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track