SIRIJA: Najmanje 53 osobe su poginule u ruskim napadima, od toga 14 ekstremista
Foto: Reuters 2, Okt 2015

Uništen komandni centar džihadista u Raki

SIRIJA: Najmanje 53 osobe su poginule u ruskim napadima, od toga 14 ekstremista

Planeta -
Osim pripadnika Islamske države i Al Nusra fronta poginulo je i 39 civila uključujući osmoro dece

BEJRUT - Najmanje 53 osobe, od kojih 39 civila i 14 pripadnika ekstremističkih organizacija, poginulo je u ruskim vazdušnim napadima izvednim u Siriji tokom protekla četiri dana, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

U saopštenju se navodi da je u ruskim vazdušnim napadimu ubijeno 39 civila, uključujući osmoro dece i osam žena i 14 ekstremista - 12 pripadnika ekstremističke Islamske države (IS) u gradu Raki, na istoku Sirije i dva pripadnika Al Nusra fronta, povezanog sa terorističkom organizacijom Al kaidom.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije danas je saopštilo da su "hirurški precizni" vazdušni napadi ruskih borbenih aviona uništili sedište džihadističke grupe Islamska država u blizini grada Raka.

"U protekla 24 časa, borbeni avioni Suhoj Su-34 i Su-24M izvršili su 20 naleta i pogodili devet ciljeva IS", rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, dodajući da su ruski avioni sinoć tokom šest naleta pogodili tri teroristička cilja, prenosi Raša tudej.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu je ranije danas saopštila da ruski borbeni avioni četvrti uzastopni dan sprovode vazdušne napade u Siriji i gađaju glavna uporišta IS. Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track