SKANDAL OKO KLINTONOVOG PORTRETA Senka pored bivšeg predsednika SAD krije tajnu koju niko nije znao
Foto: Youtube

Rešena misterija

SKANDAL OKO KLINTONOVOG PORTRETA Senka pored bivšeg predsednika SAD krije tajnu koju niko nije znao

Planeta -
Senka u obliku siluete koja zamagljuje deo kamina ispred kojeg stoji Klinton je zapravo senka plave haljine Monike Levinski, koja je imala ljubavnu aferu s Klintonom

VAŠINGTON - Portret bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, koji je jedno vreme bio izložen u Nacionalnoj galeriji portreta u Vašingtonu, ima jednu tajnu - pored portreta je naslikana senka haljine bivše pripavnice Bele kuće Monike Levinski, izjavio je autor slike.

Bil Klinton je "najveći lažov svih vremena. On i njegova administracija su uradili dobre stvari, ali ne mogu da zaboravim priču o Moniki koja je suptilno inkorporirana u sliku", izjavio je slikar Nelson Šenks.

Kako danas prenosi Filadelfija dejli njuz, senka u obliku siluete koja zamagljuje deo kamina ispred kojeg stoji Klinton je "zapravo senka plave haljine Monike Levinski", koja je imala ljubavnu aferu s Klintonom za vreme njegovog predsedničkog mandata.

Šenks tvrdi da je imao model za slikanje senke.

"Manekenka je dolazila na slikanje, ali nikad u isto vreme kad i Klinton", rekao je slikar, rodom iz Filadelfije.

Frans pres je javio da su tu vest potvrdili i ostali članovi slikarskog studija u kojem je napravljen portret.

Portret se sada nalazi u arhivama, dok su predstavnici muzeja u kojem je bila slika izložena, rekli da nisu znali "za tu tajnu".

Jedna od haljina Monike Levinski služila je kao dokaz za vreme istrage o opozivu Bila Klintona 1998. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=Av-FkiIqmS8

Podsetimo, nekadašnja službenica Bele kuće, Monika Levinski, koja je imala seksualnu aferu sa Klintonom prošle godine je konačno progovorila o svemu što se tada događalo.

Levinski je odlučila da otvori dušu u kolumni koju će napisati u jednom magazinu.

"Rešila sam da digne glavu iz peska i da progovorim o mojoj prošlosti. A koliko će me to koštati tek ću videti", rekla je Levinski a prenosi Independent.

Ona je priznala da odnos koji se dogodio između nje i bišeg prvog čoveka SAD je bio odnos između dve odrasle osbe ali je isto tako navela da se duboko kaje zbog svega toga.

"Da, moj šef me je iskoristio. Ali i dalje čvrsto stojim pri stavu da je to bio dobrovoljni odnos. Svaka zloupotreba je došla kasnije kada sam poslužila kao žrtveno jagnje za očuvanje njegovog položaja", rekla je Monika Levinski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track