SKANDAL U ZAGREBU: 3 studentkinje suspendovane zbog komentara na Fejsubuku
Foto: Printscreen Yt

Drakonska kazna

SKANDAL U ZAGREBU: 3 studentkinje suspendovane zbog komentara na Fejsubuku

Planeta -
U samom postupku kažnjavanja prekršen je pravilnik fakulteta, a jedna studentkinja ne može da završi studije i diplomira zbog suspenzije

ZAGREB - Tri studentkinje zagrebačkog Ekonomskog fakulteta suspendovane su zato što su se obrušile na Odeljenje za studentska pitanja svog fakulteta u komentarima na jedan post na Fejsbuk stranici EFZG Zagreb.

Da sve bude još čudnije, nadležne službe nisu ih pozvale na raspravu, kako je propisano univerzitetskim pravilnikom, nego su im kaznenu meru odredile iza leđa. Odluka o suspenziji stigla im je na kućnu adresu, a u obrazloženju je citiran članak pravilnika koji nisu prekršile, piše portal Srednja.hr.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Post koji su komentarisale glasio je: "Ovim putem želeo bih da se naj...m majki svim onim polupismenim nakaradnim drolj..., koje rade u referadi i troše moje dragoceno vreme". Objavljen je 9. septembra s lažnog profila u grupi "EFZG Zagreb". Njegov identitet nikada nije otkriven, ali jeste otkriven identitet studentkinja koje su komentarisale.

Međutim, dve najoštrije kažnjene studentkinje ostavile su poruke u kojima nema nikakve uvrede, a treća, najblaže kažnjena, jeste napisala psovku. U načinu na koji su kažnjene prekršen je niz univerzitetskih propisa, a za jednu studentkinju suspenzija znači da ne može da završi studije i diplomira. Ona dugo studira i ostala su joj još dva ispita, a Fakultet joj je odredio rok do 30. septembra iduće godine da završi studije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track