ŠKOLA STRAHA: Profesor fizičkog bije redom, učenici mu sekirom jurili kolegu!

Haos u Bosni

ŠKOLA STRAHA: Profesor fizičkog bije redom, učenici mu sekirom jurili kolegu!

Planeta -
Ovde vam je kao u krimi-filmovima. Kad se deca pobiju, dođe ekipa sa sela da izjednače. Da vidite te situacije. Dobio sam pet učenika koji su sekirom jurili profesora - reči su nastavnika u srednjoj školi u Zenici koji je optužen da maltretira učenike

Priča iz Zenice u BIH, o nesvakidašnjim vaspitnim metodama profesora fizičkog vaspitanja u jednoj srednjoj školi u tom gradu, a koja je krajem prošle godine objavljena na sajtu “skolegijum.ba”, skrenula je pažnju čitalaca u regionu.

Radi se o tome da je ekipa sajta otišla u srednju “Mešovitu industrijsku školu” kako bi ispitala pritužbe na račun nastavnika fizičkog, Enesa Fišeka, koji navodno maltretira đake.

Navodno, profesor ima specijalan način vaspitavanja i često udara učenike. Takođe, ne pojavljuje se na časovima ili odlazi sa istih posle 10 minuta. Jednom prilikom se potukao sa direktorom škole Fadilom Hodžićem.

- Počeo je da me psuje, seljak, ovo-ono. Izrevoltiran, odgovorio sam mu slično i onda me udario. Možda sam i ja pogrešio, više nisam mogao da istrpim sve to. Ne bih sebi više dozvolio takve stvari - rekao je direktor i dodao da on nema ovlašćenja da ga otpusti.

S druge strane, profesor fizičkog ima drugačije viđenje cele situacije. On kaže da je on zapravo čuva decu od ulice.- Ovde vam je kao u krimi-filmovima. Kad se deca pobiju, dođe ekipa sa sela da izjednače. Da vidite te situacije. Izlete iz kombija, našamaraju jednog i odu - kaže Fišek.

- Onda ubace nekog učenika u automobil kako bi mu oteli mobilni. Svi se prave da to ne postoji. Na stepenicama koje vode u dvoranu, pije se, puši, neko mora da moli da pošalju varioce da se zatvori školski prostor - priča profesor.

- Dobio sam pet učenika koji su sekirom jurili profesora. Pomogao sam im da privedu školovanje kraju. Da vidite kako su male mace. Što meni nisu doneli sekiru. Da me nema, oni bi pištolje nosali. Obzirom da sam tu, nema toliko ni dilera, i oni se sklanjaju.

Prvi neću ni napasti ni udariti, ali ne libim se da se suprotstavim bilo kome ako to moram. Oni to znaju - priča profesor koji na optužbe direktora i đaka odgovara:

- Pozivam vas da spontano odemo u razred koji je pisao prijave. Objasniće vam da ih je razredna, koja je u funkciji pomoćnika direktora, nagovorila da to urade. Ljut sam i još uvek im nisam upisao ocene. Šta se zapravo desilo?!

Dobili smo nove lopte. Kada sam otišao u školu po dnevnik oni su ih uzeli iz mog kabineta i napucavali po dvorani. Ne dozvoljavam takvo ponašanje - rekao je u profesor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track