SLATKO ĆETE SE NASMEJATI: Najblesavija bekstva iz indijskih zatvora
Foto: Ap 11 Mart 2013

Smešna strana zakona

SLATKO ĆETE SE NASMEJATI: Najblesavija bekstva iz indijskih zatvora

Planeta -
Indijska policija u svom radu sa zatvorenicima pravila je katastrofalne greške, zbog kojih su oni bežali iz zatvora na najsmešnije moguće načine.

Nekima su za beg bile dovoljne plastične stolice i pčele dok su neki imali stvarno genijalne planove. BBC je objavio neke od najneobičnijih begova iz indijskih zatvora.

Prva priča dolazi iz Mumbaija gde je uhapšen muškarac bio zavezan lisicama za plastičnu stolicu u policijskoj stanici. Nakon što su utvrdili da ga nema policajci su pregledali sigurnosne snimke i tada su uočili svoju veliku grešku. Kriminalac je jednostavno digao plastičnu stolicu iznad glave i napustio policijsku stanicu.

- Vezivanje za plastičnu stolicu jednako je pozivnici za beg - izjavio je jedan visoki zvaničnik policije.

Druga priča dolazi iz Gurgaona i uključuje roj pčela koje su pokazale nepoštovanje prema čuvarima zakona. Pčele su naime 4. novembra ušle u policijsku stanicu i napravile haos. Policajci su pokušavali da se sakriju ispod stolova i stolica dok je pritvorenik jednostavno izašao iz stanice. Da uhapšenog muškarca nema otkrili su tek kada se situacija smirila.

Još bizarnija priča dolazi iz zatvora u gradu Bangalore. Zatvorenik koji služi kaznu zbog ubistva jednostavno je prošao pored čuvara koji ga nisu prepoznali. Muškarac se nije uopšte maskirao već je nekako uspeo da dođe do pečata kojeg čuvari koriste kako bi označili posetioce.

Kada je došao do čuvara jednostavno je pokazao svoj ručni zglob na kojem je bila oznaka i napustio je zatvor. Ležeran pristup čuvara nije jedini problem ovog zatvora, pitanje je kako je zatvorenik došao do pečata?Uverljivo najbolji beg smislio je jedan zatvorenik iz Mumbaija 2008. godine. Prilikom boravka u zatvoru žalio se da ne oseća noge pa je tražio da ga odvedu u bolnicu. Kada su stigli zamolio je čuvare da ga prebace do WC-a. Nakon 30 minuta genijalac je ustao iz kolica i jednostavno prošao pokraj tri policajca koji su trebali da ga čuvaju.

Jedan policijski zvaničnik redako je lokalnim novinama da su njegovi policajci zatvorenika videli samo u kolicima što znači da ga nikako nisu mogli prepoznati dok stoji.

(net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track