SMRT ZA DŽIHADISTE: Ruski helikopter Ka-52 Aligator snimljen u Siriji
Foto: AP

Pojačanje

SMRT ZA DŽIHADISTE: Ruski helikopter Ka-52 Aligator snimljen u Siriji

Planeta -
Ruski helihopteri Ka-52 Aligator i Mi-28N Noćni lovac jasno se vide na video-snimku koji je snimila sirijska televizijska ekipa, u blizini vazduhoplovne baze Hmeim, koja služi kao baza za operacije ruskih vazduhoplovnih snaga raspoređenih u Siriji

Ruski borbeni helihopteri Ka-52 i Mi-28 navodno su primećeni u blizini vazduhoplovne baze Hmeim u Siriji. Kuvajtski "Al rai" piše da će Rusi uspostaviti baѕu i na aerodromu kos Homsa, gde se očekuje stotinjak borbenih aviona.

Ruski helihopteri Ka-52 "aligator" i Mi-28N "noćni lovac" jasno se vide na video-snimku koji je snimila sirijska televizijska ekipa, u blizini vazduhoplovne baze Hmeim, koja služi kao baza za operacije ruskih vazduhoplovnih snaga raspoređenih u Siriji.

Ka-52 i Mi-28 u SirijiKa-52 i Mi-28 u SirijiHelihopteri se u video-snimku vide samo par sekundi, ali Ka-52 se jasno prepoznaje po jedinstvenoj silueti.

Ka-52, modifikovana verzija Ka-50 "crna ajkula", koristi vojska Rusije za specijalne zadatke, dok je Mi-28 u masovnijoj upotrebi.

Foto: AP
Foto: AP

Ovo je prvi snimak ovih helihoptera u toku ruske akcije u Siriji protiv Islamske države.

Ka-52 "aligator" je savremeni višenamenski borbeni helikopter koji se koristi u svim vremenskim uslovima, danju i noću i na velikim visinama i u uslovima specifičnim za planinska područja.

Glavna namena ovog borbenog helikoptera su udari po oklopnim i mehanizovanim ciljevima, kao i borba protiv sporijih niskoletećih ciljeva.

Istovremeno, kuvajtvski "Al Rai" je javio, pozivajući se na vojne izvore, da će Rusi uskoro poslati značajna pojačanja u Siriju, odnosno na vojni aerodrom kod Homsa,

Ti izvori navode da se očekuje dolazak oko 100 borbenih aviona, posebna obaveštajna jedinica, što će novu bazu kod Homsa pretvoriti u centar za koordinaciju ruskih dejstava sa sirijskim snagama, Hezbolahom i Irancima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track